Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Teatrul Tineretului în Festivalul Național de Teatru, Ediția 2021

Teatrul Tineretului Piatra Neamț este prezent la ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru cu spectacolul „98% Decizia corectă”, de Andreea Tănase, în regia Elenei Morar. Înregistrarea va putea fi urmărită online, gratuit, începând de luni, 8 noiembrie, de la ora 23:30, timp de 48 de ore.

„98% Decizia corectă“ este un spectacol de teatru educational ale cărui personaje sunt adolescenți, părinți, profesori, medici ce spun povestea unei tinere de 17 ani care descoperă că a rămas însărcinată. Traume emoționale, dileme etice, medicale, prejudecăți, stigmatizare, toate acestea se regăsesc în miza spectacolului care se dorește un semnal de alarmă alăturat statisticilor care indică faptul că România se află pe locul doi în Uniunea Europeană la numărul adolescentelor însărcinate.

Lipsa unui dialog deschis în familie, dar și la nivel institutional, absența orei de educație pentru sănătate din curricula școlară conduc la perpetuarea și agravarea acestei probleme sociale în țara nostră. Spectacolul este produs în cadrul proiectului #SAFESPOTT, care își propune să faciliteze un spațiu sigur de dezbatere educativă pentru publicul tânăr, pe teme ca diversitatea și toleranța.

Ediția cu numărul 31 a Festivalului Național de Teatru se desfășoară în acest an în perioada 6-14 noiembrie, evenimentele programate având loc preponderent în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Close Menu