Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

LANSATT - întâlniri creative cu tinerii din Neamț

Educația culturală în mediul rural face parte din misiunea unui teatru al comunității în care activează. Un proiect destinat publicului tânăr din mediul rural este LAnSATt -ateliere creative coordonate de Gianina Cărbunariu.

Acest proiect a avut prima ediție în mai 2019, când managerul Teatrului Tineretului, Gianina Cărbunariu, Valer Simion Cosma (sociolog), Vlad Socea (consultant artistic), Andrei Merchea, Dragoș Ionescu și Paul Ovidiu Cosovanu (actori) au desfășurat o serie de întâlniri creative cu peste 120 de elevi din județul Neamț, în Rediu, Mărgineni, Văleni și Podoleni.

Acești copii au beneficiat și de reprezentații gratuite ale spectacolului-lectură SECRETUL MONSTRULUI, în școlile lor. Elevii din clasele primare ale școlilor din Rediu și Văleni au vizionat gratuit, la sediul teatrului, spectacolul Amintiri după Ion Creangă, în ziua de 1 Iunie 2019.

În mai 2020, în contextul măsurilor de siguranță antipandemie și a distanțării sociale obligatorii, colaborarea cu partenerii din proiect a continuat online, prin organizarea unor vizionări ale spectacolului-lectură interactiv Secretul monstrului cu elevii de la școlile din Rediu și Podoleni.

Proiectul își propune să realizeze educație culturală în mediul rural și să creeze obișnuința mersului la teatru.