Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Teatrul Tineretului la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iași

wolfgang (3)

Spectacolul WOLFGANG după Yannis Mavritsakis, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iași, ediția a-X-a, care se desfășoară în perioada 5-12 octombrie 2017. Organizatorul principal al evenimentului este Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul“. Reprezentația Teatrului Tineretului va avea loc miercuri, 11 octombrie 2017, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului „Luceafărul”.

Ediția din acest an, cu titlul „Orizonturi“, reunește 500 de invitați din 29 de țări, de pe 6 continente, oferind o serie de „exclusivități naționale“. Pe lângă spectacolele de teatru, există evenimente precum: moment aniversar – „Cântăreața cheală“ și „Lecția“, 60 de ani la Huchette exclusiv la Iași, Expoziţia „Selfie Automaton Exhibition“, câştigătoare a concursului de proiecte pentru pavilionul României de la Bienala de la Veneţia, un spectacol de videomapping şi lasere pe esplanada teatrului, concert de cimpoaie, spectacole stradale, ateliere inovative, lansări de carte și de reviste culturale.

Alături de trupa Teatrului Tineretului, pe scena festivalului vor evolua trupe precum: Bread and Puppet Theater SUA, Lory Hopkins Puppet Theatre Londra, Rocamora Barcelona, Point București, Sydney Puppet Theatre, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul ASOU Graz Austria, Vlinders&Co Figure Teatre Beveren Belgia, Teatrul Țăndărică București, Teatrul EXCELSIOR București, Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, Teatrul Odeon București, dramAcum, Teatrul de Umbre Verba Ucraina, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi (FITPTI) a fost laureat anul acesta ca „festival remarcabil“ de către comisia de experţi europeni aparținând „European Festivals Association“ de la Bruxelles, în cadrul competiţiei „Europe for Festivals, Festivals for Europe“.

(Raluca Naclad, consultant artistic)

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu