Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Teatrul Tineretului – la Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea

IMG_0203

 

Spectacolul UN STEJAR, în regia lui Bobi Pricop, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea, ediţia a XXIII-a, care se desfășoară în perioada 24 septembrie – 1 octombrie 2017. Reprezentația va avea loc marți, 26 septembrie, ora 21.30, la Teatrul „Regina Maria “ din Oradea, sala Arcadia.

În cadrul acestei ediții, paisprezece spectacole  selecţionate de către criticul de teatru Mircea Morariu, vor concura pentru cele cinci premii oferite de către juriu, şi anume: premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cea mai bună regie, premiul pentru cea mai bună scenografie, premiul pentru cel mai bun actor şi premiul pentru cea mai bună actriță. Juriul acestei ediții este format din criticii de teatru Doru Mareş, Ion Parhon şi Octavian Saiu.

Teatrele care concurează pentru unul dintre premiile mai sus enunțate sunt: Teatrul Tineertului Piatra Neamț, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Nottara, Teatrul I. D. Sîrbu Petroșani, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul ”Jean Bart” Tulcea, Teatrul de Vest Reșița, REACTOR Cluj-Napoca, ASOCIAȚIA RECIPROCA Cluj – Napoca, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul de Foc București.

Ineditul piesei Un stejar constă în faptul că unul dintre cei doi actori care vor juca în spectacol acceptă provocarea de a se afla la prima întâlnire cu textul chiar în timpul reprezentației, în faţa publicului. Actorul invitat Richard Balint se va urca pe scenă, alături de actorul Teatrului Tineretului, Mircea Postelnicu, fără să știe nimic despre piesă și fără să fi văzut spectacolul în prealabil. Actor reprezentativ de teatru, Richard Balint a interpretat peste 40 de roluri pe scena Teatrului “Regina Maria” Oradea. Acest spectacol a ajuns la cea de-a zecea reprezentație, actorii invitați în celelalte reprezentații fiind: Claudiu Bleonț, Ana Ciontea, Paul Chiribuță, Constantin Cojocaru, Cezar Antal, Anamaria Marinca, Marius Turdeanu, Alexandru Potocean, Marcel Iureș.

(Raluca Naclad, consultant artistic)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu