DISTRIBUȚIA:
Actorul: Rareş Pîrlog
Patronul: Tudor Tăbăcaru
un spectacol de Tudor Tăbăcaru
Data premierei: 1 decembrie 2013
Ai grijă ce-ţi doreşti! – un spectacol care ne arată că succesul social poate fi, de fapt, un eşec în planul interiorităţii şi invers. Totul depinde de felul în care te aşezi în lume. Lanterna magică a sărbătorilor de iarnă poate alunga negura înfrângerilor sufleteşti, cu condiţia să credem în puterea ei. Este o poveste despre condiţia actorului şi despre teatru, locul în care venim ca să ne privim pe noi înşine ca într-o oglindă, cu iluziile, deziluziile, slăbiciunile şi prejudecăţile noastre.
(Raluca Naclad, secretar literar)
Cronici
Desigur, e frumos și “superior” spus că spectacolul „este o poveste despre condiția actorului și despre teatru”. Însă adevărul profund e mai concret și privește suferința artistului când teatrul îi este interzis, confiscat sau ignorat. “Bă, mai treceți pe la teatru!” sună o replică adresată celor la mâna/ștampila cărora stau teatrul și actorii lui. Iar asta îmi amintește de o zicere a celebrului regizor rus Vsevolod Meyerhold: „ Dacă teatrul de astăzi nu moare este pentru că încă mai conține seve pline de viață. Să-l doborâm dacă este condamnat, dar să-l reanimăm dacă poate să trăiască.” La acest conflict se referă și spectacolul lui Tudor Tăbăcaru, în care este vorba despre “iubirea și neiubirea de teatru” (ca să reiau titlul unei cărți a lui George Banu). Astfel se explică și gustul amar al comediei „Ai grijă ce-ți dorești”: autoreferențialul introdus în partitura actorului (Rareș Pîrlog), istoria și aspirațiile personale în strânsă legătură cu TT-ul, confruntate cu subculture și ignoranța afaceristului de tip nou, producătorul de “maioneză” (Tudor Tăbăcaru) […]
Nu-mi dau seama pentru cine a fost mai dificil să intre în rol – pentru Rareș Pîrlog în actorul care este, sau pentru Tudor Tăbăcaru în afaceristul care nu este … Dar amândurora le-a ieșit bine! Probabil din cauza dragostei comune pentru teatru, clamată cu of și jale … în „Ai grijă ce-ți dorești!”
Emil Nicolae,Teatru de of și jale
Realitatea (2013)