Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

PATTERN

un spectacol de Daniel Chirilă

cu Daniel Beșleagă

scenografia: Mihai Păcurar
muzica live: Paul-Ovidiu Cosovanu
afiş: Benedek Levente
fotografii: Marius Șumlea

PREMIERA: 5, 6 ŞI 7 FEBRUARIE 2021

Durata: 1h 20 min

      „Pattern“ este al doilea spectacol din cadrul programului Blind date, după „O cameră doar a ta“ (regia Mariana Cămărășan). Acest program privilegiază relația regizor-actor, aducând față în față doi artiști care nu au mai lucrat împreună.

      Timp de o lună și jumătate, regizorul-dramaturg Daniel Chirilă și actorul Daniel Beșleagă au explorat împreună un teritoriu necunoscut, punând pe hartă teme comune, experiențe personale sau împrumutate. Au descoperit împreună o poveste și un personaj, în care regăsim, fiecare dintre noi, ceva din viața familiilor noastre.

       „Pattern e de fapt Patern. Povestea unui fiu matur confruntat cu ideea apariției tatălui absent. Un fiu care și-a imaginat de-a lungul vieții figura paternă din povestirile și întâmplările trăite de ceilalți, un tată creat asemenea unui puzzle, o figură dominantă chiar și prin absență. Pattern e povestea unei tranziții tată – fiu sau fiu – tată, una a realităților paralele, una a pattern-urilor care se repetă din generație în generație.“

 (Daniel Chirilă)