Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Spectacolul “O… ladă” invitat la Festivalul European de Teatru EUROTHALIA, Timișoara

catalinaiesanu01

Teatrul Tineretului participă cu spectacolul „O…ladă“, duminică,  9 noiembrie 2014, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului European de Teatru EUROTHALIA, organizat de Teatrul German de Stat Timişoara, în perioada 8-17 noiembrie 2014.

Festivalul, care se dorește a fi o selecție de spectacole europene prin intermediul cărora să fie înlăturate barierele lingvistice şi culturale, aduce împreună, anul acesta, 15 trupe din cinci țări: Germania, Austria, Olanda, Rusia și România. Vor participa cu creațiile lor cunoscuți regizori străini precum Yuri Kordonsky, Sanja Mitrović, Ivan Vyrypaev sau Volker Schmidt, alături de  consacrați regizori români precum Alexandru Dabija, Silviu Purcărete, Alexander Hausvater, Radu Afrim, Gigi Căciuleanu sau Vava Ștefănescu. Spectacolele beneficiază de subtitrări sau traduceri la cască în cel puțin două limbi.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Municipiului Timișoara, al Institutului Cultural Român (ICR), al Uniunii Teatrale din România (UNITER) și al Consiliului Județean Timiș.

Poveștile lui Creangă, repovestite de Alexandru Dabija și echipa TT, își vor dezvălui ineditul alături de spectacole non-verbale, de teatru dans, dar și de spectacole care promovează dramaturgia clasică și contemporană, fiind vizate în special acele piese cu mesaj socio-politic. O… ladă  va  beneficia de traducere în limbile engleză și germană și se va juca pe scena Casei de Cultură a Studenților din Timișoara, cu începere de la ora 18.00 .

Precizăm că este a șaptea participare în festivaluri a acestui spectacol, marca TT, de la premiera care a avut loc pe data 11 octombrie 2013, în cadrul Festivalului Internațional pentru Publicul Tânăr, Iași 2013..

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu