Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Conferința
BUILDING CITIES OF TRUST – CUM CONSTRUIM ORAȘE BAZATE PE ÎNCREDERE?

În perioada 29 ianuarie – 3 februarie 2024, Teatrul Tineretului Piatra Neamț va fi gazda workshop-ului Creative LAB – Community, ce are ca subiect COMUNITATEA. Este primul workshop tematic al proiectului european UNLOCK THE CITY! finanțat prin programul Europa Creativă.

Miercuri, 31 ianuarie, de la ora 17:00, invităm publicul în Sala Rotondă la conferința BUILDING CITIES OF TRUST – CUM CONSTRUIM ORAȘE BAZATE PE ÎNCREDERE? susținută de cercetătorul Pascal Gielen (Belgia). Conferința analizează rolul culturii și al comunităților în cultivarea relațiilor bazate pe încredere. Aceasta va argumenta de ce practicile culturale au capacitatea de a dezvolta spațiile semipublice care vor spori semnificația participării și vor reinstaura încrederea în viața publică a orașului.

Pascal Gielen (1970) este scriitor și profesor de Sociologie a Culturii și a Politicii la Institutul de Cercetare a Artei Antwerp (Antwerp University – Belgium) unde coordonează Departamentul de Cercetare a Comunității (Culture Commons Quest Office – CCQO). Gielen este editor al seriei internaționale de cărți Antennae – Arta în Societate (Valiz). În 2016 a devenit laureat al bursei Odysseus pentru excelență în cercetare științifică, acordată de Fondul pentru Cercetare Științifică din Flandra, Belgia. În 2022 a fost numit de către Guvernul Belgian curatorul conferinței Culture Talks. Gielen a publicat mai multe volume care sunt traduse în chineză, engleză, poloneză, portugheză, rusă, spaniolă, turcă și ucraineană. Cercetarea lui se bazează pe munca creativă, comunitate, politici culturale și urbane. Gielen muncește și locuiește în Antwerp, Belgia.

Intrarea la eveniment este liberă.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Close Menu