Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

TEATRUL TINERETULUI PREZENT LA FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

Teatrul Tineretului este prezent la Ediția32 a Festivalului Național de Teatru cu spectacolul „MYTH SHOW. O istorie a neîncrederii”, text de Daniel Chirilă, în regia lui David Schwartz. Spectacolul se va juca duminică, 6 noiembrie, de la ora 21:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Spectacolul „MYTH SHOW. O istorie a neîncrederii” este o invitație la reflecție asupra nepotrivirilor între datele consemnate de istoria oficială, trecută printr-un filtru instituționalizat,  și istoriile personale ale celor care au experimentat în mod direct unele dintre cele mai semnificative episoade ale istoriei moderne.

„MYTH SHOW. O istorie a neîncrederii” explorează modul în care membrii unei comunități se raportează la episoade majore ale istoriei recente, de la contemporanii evenimentelor din 1907, la cei care au fost muncitori ai Platformei Industriale Săvinești și care au resimțit din plin efectele tranziției postcomuniste și până la cei care experimentează învățământul online.

Ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru se desfășoară în perioada 5-13 noiembrie, fiind prima ediție de după pandemie în care spectacolele se reiau în sala de teatru.

Conceptul ediției, „Granițe fragile. Istorii fluide“, propune, pe de-o parte, observarea unor estetici hibride precum interferențele cu alte genuri, integrarea tehnologiilor, dar și a unor discursuri artistice dinamice, care coagulează direcții curajoase. Pe de altă parte, propune o revizitare a relației cu trecutul și o interogare a prezentului, recitirea unor istorii colective și familiale din perspective subiectiv, respectiv chestionarea unor episoade controversate din istoria oficială.

Selecția FNT 2022 a fost realizată de echipa curatorială formată din Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Close Menu