Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Artiștii selectați – FUTURE LABORATORY

Artiștii selectați - FUTURE LABORATORY

Future Laboratory a anunțat în conferința de presă organizată ieri, la Caserne des pompiers în Avignon, lista celor 15 artiști selectați care se vor bucura de mentorat și sprijin în cariera artistică și dezvoltarea profesională la nivel internațional. Printre cei selectați de juriul format din reprezentanți ai celor 12 parteneri europeni se regăsește și Ruxandra Simion, lucrătoare culturală din România.

Născută în 1995 în București, Ruxandra a studiat Antropologie la Universitatea din București, respectiv Regie și Scriere dramatică la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București. A început să lucreze în domeniul teatrului politic în 2018, în cadrul Școlii de Teatrul Politic de la MACAZ, în urma acestei rezidențe fiind montat și primul ei text, „Fuckultate”. Piesa urmărește poveștile personale legate de hărțuirea din universitățile de arte, fat-shaming și abuzul sexual, un subiect care până atunci a fost considerat tabu în România. Din 2018 a lucrat ca regizoare, dramaturgă, curatoare, facilitatoare de workshop-uri și manager de proiect.

A studiat și a pus în practică metodele Teatrului Oprimaților ale lui Augusto Boal, a scris librete de operă, a proiectat un joc dramaturgic despre locuințe, a lucrat cu adolescenți în cadrul Centrului educațional de arte performative CEVA Târgu Neamț, a scris și publicat poezie și texte performative. În perioada 2020-2021, a beneficiat de un stagiu la Teatrul Ison din Atena, primul teatru și prima școală de teatru pentru artiștii cu dizabilități. Munca artistică a Ruxandrei explorează probleme politice și sociale prin satiră și teatru muzical. De asemenea, este interesată de teatrul politic, înțelegând artele ca instrumente în sprijinul educației și al reflecției sociale.

Munca ei s-a concentrat până acum pe teme precum schimbările climatice, feminism, munca și muncitorii, reflecții asupra propriei sănătăți mintale și criticarea capitalismului.

▶️ 𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐅𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐋𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐲:
Vera Boitcova (Finlanda)
Céline Camara (Luxemburg)
Lucile Saada Choquet (Belgia)
Nico Jongen (Spania)
Odete (Portugalia)
Anne Sophie Kapsner (Germania)
Carlota Matos (Marea Britanie)
Sára Märc (Republica Cehă)
Ewa Mikuła (Polonia)
Maurin Ollès (Franța)
Giulia Sangiorgio (Italia)
Elena Rabkina (Polonia)
Simon Restino (Franța)
Mateja Stanislava Rot (Slovenia)
Ruxandra Simion (România)

▶️ Informații despre artiștii emergenți selectați – http://www.futurelaboratory.eu/artists

Théâtres de la Ville de Luxembourg (Luxemburg)
Théâtre de Liège (Belgia)
Piccolo Teatro Milano (Italia)
Conde Duque (Spania)
Teatrul Tineretului Piatra Neamt (România)
Teatro Municipal Do Porto – Rivoli – Campo Alegre (Portugalia)
Nowy Teatr (Polonia)
TNS-Théâtre National de Strasbourg (Franța)
Cyclorama Theatre (Franța)
Staatstheater Mainz (Germania)
La Comédie de Reims (Franța)
Queens Theatre Hornchurch (Marea Britanie)

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Close Menu