Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Ziua Internațională a Teatrului 2022

De Ziua Internațională a Teatrului ne solidarizăm cu cei care suferă din cauza războiului.

„Pe timp de pace avem suficient timp. Avem suficient timp să ne gândim care este rolul teatrului, avem timp să ne întrebăm, să căutăm, să înțelegem, să ne contrazicem, să dezbatem ce este teatrul și cum acționează el în societate.

Pe timp de război nu avem timp, iar teatrul devine rezistență și adăpost. Teatrele din Ucraina au devenit baricade fizice în fața războiului. Teatrele din Ucraina au devenit adăposturi de război pentru mame și copii. Dacă Teatrul este al societății, dacă Teatru înseamnă libertate, dreptate sau acceptare, îmi imaginez un Teatru solidar, un Teatru închis violenței și autocrației, un Teatru deschis tuturor celor care suferă, un Teatru al rezistenței care luptă cu mijloacele sale împotriva Răului, un Teatru adăpost.” – Daniel Chirilă, regizor TT.

Pe lângă instalația vizuală din fața teatrului nostru ce răspunde într-un mod simbolic realităților dure pe care le îndură teatrele din Ucraina în aceste zile, Teatrul Tineretului Piatra Neamț va organiza în următoarea perioadă o serie de evenimente culturale deschise celor care au fugit din calea războiului și care se află în Piatra Neamț sau în vecinătatea orașului nostru.

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Close Menu