Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

#SafeSpoTT 2021: Câstigătorul Concursului de dramaturgie/ Concursul de proiecte regizorale

A fost ales câștigătorul celei de-a treia ediții a Concursului de Dramaturgie Contemporană „Corneliu-Dan Borcia”!

Juriul a fost format anul acesta din criticul de teatru Oltița Cîntec, cea care l-a și prezidat, managerul TT Gianina Cărbunariu, regizorii TT Daniel Chirilă și Alexandru Mâzgăreanu, actorii TT Mircea Postelnicu și Loredana Grigoriu, membrii secretariatului literar Vlad Socea, Raluca Naclad și Răzvan Rocaș, respectiv elevele voluntare Roxana Bobric și Olivia Călin.

Textul câștigător, care va fi montat într-un spațiu neconvențional: fațada laterală a Teatrului Tineretului, este „Scriitorul și mașina de scris” de Antoaneta Zaharia.

La egalitate de voturi, în preferințele juriului, au urmat textele: „Prințesa care sforăia” de Mihai Ignat, „Un fluture răstoarnă o piesă de domino” de Daria Ancuța și „Fabrica de bunici” de Alexandra Bandac.
Felicitări câștigătoarei și mulțumiri tuturor celor care au aplicat!

***

Tot astăzi lansăm concursul de proiecte pentru tinerii regizori/ regizoare (până în 35 de ani), care se desfășoară în perioada 7 aprilie – 7 mai.

Proiectul câștigător, selectat de un juriu, va fi anunțat pe data de 17 mai, iar din luna iunie ne și apucăm de treabă!

Perioada de repetiții ar putea suferi modificări provocate de contextul pandemic. Vă ținem la curent cu informațiile ce țin de calendarul proiectului.

Cei interesați sunt rugați să scrie la adresa ttliterar@gmail.com pentru a obține textul, pentru ca ulterior să trimită până în data de 7 mai, tot pe această adresă de mail, următoarele: CV, scrisoare de intenție și propunere regizorală pentru textul menționat (cu precizarea scenografului ales + alți colaboratori, schițe de scenografie).

Concursul de Dramaturgie Contemporană „Corneliu-Dan Borcia” și Concursul de proiecte regizorale fac parte din #SafeSpoTT 2021!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Close Menu