Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

TT caută o nouă echipă de asistenți voluntari în cadrul proiectului #SafeSpoTT

Teatrul Tineretului organizează, în cadrul proiectului #SafeSpoTT, un concurs adresat liceenilor, în vederea formării unei echipe de asistenți voluntari pentru spectacolul care are la bază textul „98% (decizia corectă)” de Andreea Tănase, în regia Elenei Morar. Liceenii selectați vor avea posibilitatea să asiste on-line artiștii invitați (dramaturg, regizor, scenograf, video-designer) și echipa proiectului la promovare și documentare. Prima întrunire a echipei de asistenți voluntari cu echipa profesionistă a spectacolului va avea loc on-line pe data de 22 iunie, iar restul programului va fi stabilit împreună cu cei selecționați.

Dacă ești licean în județul Neamț și ești interesat de propunerea noastră, trimite până pe 12 iunie inclusiv, pe adresa de e-mail ttliterar@gmail.com, un mesaj care să cuprindă: datele personale (nume, colegiul/liceul și clasa, numărul de telefon), echipele favorite (regie, dramaturgie, scenografie, video design, promovare, documentare) în ordinea preferințelor și o scurtă motivație (maxim 10 rânduri în care să precizezi de ce îți dorești să fii asistent și să faci referire la un spectacol de teatru care te-a impresionat).

Proiectul #SafeSpoTT promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin susținerea producției a trei spectacole de teatru educațional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Spectacolele sunt realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Acestea vor fi prezentate sub forma unei stagiuni mobile, în trei orașe din județul Neamț, în ideea dezvoltării unui public participativ. La finalul fiecărei reprezentații, actorii și realizatorii spectacolelor participă la discuții cu publicul.

Cele trei texte selectate în cadrul proiectului #SafeSpoTT vor fi publicate pe platforma LiterNet.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SafeSpoTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă “Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

 

#SafeSpoTT este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu