Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Cuvânt de mulțumire la acordarea Premiului Radio România Cultural pentru Teatru

Câteva cuvinte la decernarea premiului pentru “Proiectul managerial vizionar și spectacolul FRONTAL”, acordat la cea de-a XX ediție a Premiilor Radio România Cultural, secțiunea Teatru, din 30 martie:

“Contextul în care primesc acest premiu este unul destul de neobișnuit. Între fiecare dintre noi și ceilalți se instalează, s-a instalat deja așa-numită “distanță” sau “distanțare socială”. Evident această “distanță ” e menită să ne protejeze pe toți, însă în același timp ne pune față în față cu foarte multe întrebări despre un țesut social, care era oricum destul de fragil și până acum. În mod ironic sau poate că nu, spectacolul Frontal tocmai asta își propunea: să pună în discuție distanțarea socială tot mai mare în ultimii ani față de cei mai vulnerabili dintre noi. În acest moment, teatrul, o artă care presupune existența unei comunicări directe între artiști și spectatori, trebuie să găsească răspunsuri la cîteva întrebări: cum va supraviețui în această perioadă și, mai ales, cum ar putea contribui la refacerea acestui țesut social care se află în pericolul de a se destrăma sub ochii noștri?

Acum trei ani am propus un proiect managerial teatrului din Piatra-Neamț, un proiect care se numește „Teatrul Tineretului: co-laborator de creație”. Eu il consider și un proiect artistic, prin care echipa TT îi aduce pe spectatori mai aproape de arta spectacolului dar și de o intelegere mai profundă si impreuna a realitatilor din societate.
În perioada care urmează va trebui să găsim teritorii de libertate ale gîndului și ale imaginației și poate chiar să folosim acest timp pentru a inventa o lume mai echitabilă pentru noi toți.

Le mulțumesc jurnaliștilor Radio România Cultural pentru că sunt mereu alături de noi, la fiecare premieră a teatrului și la Festivalul de la Piatra-Neamț și consider acest premiu drept o recunoaștere a muncii de echipă. Așa că le mulțumesc și îi felicit pe toți colegii mei, întreaga echipă a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț și, desigur, pe toți cei implicați în realizarea spectacolului “Frontal”.
Îmi doresc și vă doresc tuturor să ne vedem cât mai curând în sălile de teatru!”

Gianina Cărbunariu – regizoare, dramaturgă și directoare generală a Teatrului Tineretului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu