Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

TT caută o nouă echipă de asistenți voluntari în cadrul proiectului #SafeSpoTT

 

Teatrul Tineretului organizează, în cadrul proiectului #SafeSpoTT, un concurs adresat liceenilor, în vederea formării unei echipe de asistenți voluntari pentru spectacolul care are la bază textul Ghid de supraviețuire pentru tocilari de Alexandra Bandac, cu repetiții în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie 2019. Liceenii selectați vor avea posibilitatea să asiste artiștii invitați (dramaturg, regizor, scenograf) și să facă asistenţă tehnică (regie tehnică, lumini, sunet), de producţie sau de promovare.

Dacă ești licean și ești interesat de propunerea noastră, trimite până la 2 octombrie inclusiv, pe adresa de e-mail proiecte@teatrultineretului.ro, un mesaj cu datele personale (precizând colegiul/liceul și clasa, numărul de telefon), motivând pe scurt de ce îți dorești să fii asistent în echipa care va produce un spectacol de teatru la TT. Pe lângă motivație, se vor menționa cele opt domenii de activitate (regie, scenografie, producție etc.) în ordinea preferințelor.

 

Proiectul #SafeSpoTT promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin susținerea producției a trei spectacole de teatru educațional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Spectacolele sunt realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Acestea vor fi prezentate sub forma unei stagiuni mobile, în trei orașe din județul Neamț, în ideea dezvoltării unui public participativ. La finalul fiecărei reprezentații, actorii și realizatorii spectacolelor participă la discuții cu publicul.

Textele din cadrul #SafeSpoTT vor fi publicate pe platforma LiterNet la sfârşitul proiectului. Textele selectate în prima ediţie a Concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia” se pot citi sau descărca aici: https://editura.liternet.ro/carte/356/George-Cocos-Mircea-Moroianu/School-feat-CooL-Jurassic-SuperOK.html.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SafeSpoTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă “Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

 

#SafeSpoTT este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu