Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Vino să vezi ce se întâmplă ca asistent #SAFESPOTT !

 

 

Teatrul Tineretului organizează, în cadrul proiectului #SAFESPOTT, un concurs adresat liceenilor, pentru a forma echipa de asistenți voluntari pentru spectacolul care are la bază textul LEGUME de George Cocoș, cu repetiții în perioada 4 iunie – 19 iulie 2019. Liceenii selectați vor avea posibilitatea să asiste artiștii invitați (dramaturg, regizor, scenograf) și să facă asistenţă tehnică (regie tehnică, lumini, sunet), de producţie sau de promovare.

Dacă ești licean și ești interesat de propunerea noastră, trimite până la 22 mai inclusiv un mesaj cu datele personale (inclusiv colegiul/liceul și clasa, numărul de telefon) și o scurtă motivație (de ce îți dorești să fii asistent în echipa care va produce un spectacol de teatru la TT) pe adresa de e-mail teatrultineretului.pr@gmail.com. Pe lângă motivație, se vor menționa cele opt domenii de activitate (regie, scenografie, producție etc.) în ordinea preferințelor.

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, proiectul #SAFESPOTT promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin susținerea producției a trei spectacole de teatru educațional bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Aceste texte vor genera spectacole realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Spectacolele vor fi reprezentate sub forma unei stagiuni mobile în trei orașe din județul Neamț, în ideea dezvoltării unui public participativ – deci, o componentă esențială a proiectului o reprezintă discuțiile cu publicul ce vor avea loc la finalul fiecărei reprezentații.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SAFESPOTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii “Ion Creangă” Tîrgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, Liceul de Artă “Victor Brauner”, Colegiul Național “Roman Vodă”, Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Tîrgu Neamț.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu