Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Atelier SPECTATORUL CRITIC

Vrei să afli cum să vorbești sau să scrii argumentat despre ceea ce ți-a plăcut sau nu la un spectacol de teatru? Vino la Atelierul SPECTATORUL CRITIC, condus de Iulia Popovici, critic de teatru, jurnalist și curator de arte performative.

„Să vezi un spectacol de teatru poate fi, alternativ, un amuzament, o obligație plictisitoare, o pierdere de vreme, o emoție bruscă, entuziasmul unor descoperiri, o formă de socializare cu prietenii. E o experiență de fiecare dată unică, prin urmare, oricare dintre aceste variante e, teoretic, posibilă și… „normală“. Dar înainte de toate, la fel ca viața de zi cu zi printre alți oameni, un spectacol e o hartă de ritualuri și convenții, pe care trebuie s-o poți citi ca să poți trăi cu adevărat experiența.” (Iulia Popovici)

Atelierul se va desfășura pe parcursul a șapte zile (24 – 30 septembrie 2018), în cadrul celei de-a 30-a ediții a Festivalului de Teatru Piatra Neamț. Miza acestui atelier este aceea de a oferi celor interesați instrumente critice de raportare la un spectacol de teatru.

Dacă sunteți interesați să participați, vă puteți înscrie în vederea selecției până pe data de 20 septembrie 2018. Trebuie să aveți minim 14 ani și să trimiteți o scurtă prezentare + o scrisoare de motivație (maxim jumătate de pagină) pe adresa de mail ttgentiana@gmail.com.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu