Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Rezultatul concursului de dramaturgie „Corneliu-Dan Borcia”

 

În cadrul proiectului cultural „MIC-RO Laborator de creație teatrală”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Teatrul Tineretului a lansat un concurs de dramaturgie contemporană care s-a adresat tinerilor autori.

Juriul, format din Oltița Cîntec – critic de teatru (președinte), Cătălina Bălălău, Corina Grigoraș și Dragoș Ionescu – actori TT, Raluca Naclad și Gențiana Ionescu – consultanți artistici TT, Miruna Moaleș și Smaranda Mihalache – eleve și voluntare TT, a ales următoarele texte:

 

JURASSIC de George Cocoș

School feat. CooL de George Cocoș

SUPER OK de Mircea Moroianu

 

Cele trei texte câștigătoare vor fi montate la Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia” a Teatrului Tineretului, premierele fiind programate în lunile iunie, iulie și octombrie 2018.

LiterNet va publica textele câștigătoare pe site-ul propriu, în format html sau pdf, cu acordul autorilor.

Scopul proiectului „MIC-RO Laborator de creație teatrală” este promovarea dramaturgiei românești și a spectacolului pe text contemporan în rândul publicului tânăr, în cadrul unui laborator de creație dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi asistați activ de liceeni din județul Neamț în toate etapele de lucru.

„MIC-RO Laborator de creație teatrală” este un proiect care stimulează munca în echipă, inventivitatea. Se vor crea echipe de lucru în care adolescenții vor participa activ și vor înțelege felul în care se produce un spectacol de teatru, de la stadiul de idee până la premieră. Aceștia vor avea o nouă perspectivă asupra teatrului, ca spațiu în care sunt bineveniți, iar ideile, experiențele lor de viață, reflecțiile lor sunt importante și valoroase.

Dialogul constant al creatorilor cu publicul tânăr îi va face pe aceștia să simtă că Teatrul Tineretului este un spațiu în care sunt întotdeauna bineveniți, în care participarea și co-creația sunt încurajate. Teatrul Tineretului își va consolida, astfel, imaginea de spațiu creativ în care energia tinereții este vitală.

Partenerii Teatrului Tineretului în proiect: Teatrul “Luceafărul” Iași, Asociația LiterNet, Fundația Observator Cultural, Asociația T.E.T. Alexandria, VEIOZA STUDIO SRL, EUROMEDIA TV SRL, SC Realitatea Media SRL, Colegiul Național “Gheorghe Asachi” Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, Colegiul Tehnic “Petru Poni” Roman, Forumul Tinerilor din România.

micro 3

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu