Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

PREMIERĂ LA TT

visatorul

Teatrul Tineretului are bucuria de a anunţa premiera naţională VISĂTORUL după Ian McEwan,  spectacol – concert de Ada Milea, vineri, 27 octombrie, de la ora 19.00 şi sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11.00, la Sala Mare a Teatrului Tineretului, eveniment sprijinit de BCR.

*

Într-o lume în care suntem învăţaţi de mici că trebuie să fim mereu „numărul 1“, că trebuie să respectăm regulile rutinei zilnice, un copil îndrăzneşte să îmbogăţească această realitate cu vise năstruşnice, cu personaje fabuloase şi întâmplări neaşteptate. În aventurile sale fantastice, zecile de păpuşi ale surorii sale mai mici iau în stăpânire spaţiul casei, iar motanul bătrân al familiei are ascuns în blană un fermoar fermecat, prin care se deschide o altă lume.

Un spectacol –  concert, în care orice sunet poate deveni muzică, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale.

*

ADA MILEA

Orice spațiu în care vine să lucreze se umple de bucurie și de cântece pline de candoare și (auto)ironie.

În 20 de ani, Ada Milea a scos 14 discuri, dintre care unul în Olanda: „The Island” – dupa Gellu Naum, cu Alexander Balanescu, Ada Milea şi Balanescu Quartet (Saphrane Records, 2011); a susținut numeroase concerte  în țară și în străinătate: Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Belgia, Spania, Germania, Elveţia, Olanda, Italia, Suedia, Polonia, Ungaria, Israel, Finlanda şi Republica Moldova.

Ada Milea a compus muzică de teatru pentru peste 40 de spectacole, în teatre din capitală (Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul de Comedie), dar și din provincie (Teatrul Național din Târgu Mureş, Teatrul Naţional din Timişoara, Teatrul German de Stat din Timișoara, Teatrul Național Iași, Teatrul Național „Radu Stanca” și Teatrul Gong din Sibiu, Teatrul de Artă Deva, Teatrul “Regina Maria”, Oradea, Teatrul Național Cluj), colaborând cu regizori precum Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Măniuțiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Sorin Militaru, Felix Alexa.

În afara țării a lucrat la Athanor Akademie (Germania): „Quijote” după Miguel de Cervantes Saavedra (in limba engleză), „Apolodor” după Gellu Naum (în limba germană) și „Mein Müder Vater” după Gellu Naum, regia David Esrig și la Oxford Contemporary Music & I.C.R. Londra „The Island” după  Gellu Naum (împreună cu Alexander Bălănescu). În 2002 a colaborat cu Cirque du Soleil (Canada).

Ada a obținut două premii UNITER:  în anul 2006 „Premiul Criticii” și în anul 2008 „Premiul pentru muzică de teatru “.

Gellu Naum, Cervantes, Gogol sunt autori pe care ni i-a arătat într-o lumină fascinantă, „Apolodor“, „Quijote“, „Nasul“ și „Insula” fiind doar câteva dintre spectacolele de neuitat. Poate că marele secret al Adei este ştiinţa de a închide o întreagă piesă de teatru într-un cântec.

Ne bucurăm că a revenit la Piatra Neamţ, după ce, în 2013 a compus versurile și muzica pentru spectacolul O…LADĂ, în regia lui Alexandru Dabija.

 

ALINA HERESCU

„La mine totul e cu combustie maximă, mereu.“

E indubitabil că a fost hărăzită cu o mare doză de energie, pe care o pune neîncetat la treabă, fie că e vorba de teatru sau de pasiunea pentru tango, călătorii, sport etc. Din anul 2000 și până acum a făcut scenografia la peste 50 de spectacole! Muncește enorm și adună premii. Este super implicată în spectacolele pe care le îmbracă în decoruri și costume. Odată chiar a intrat în locul unei actrițe, care se îmbolnavise în ziua premierei.
Radu Afrim, Ana Mărgineanu, Radu Apostol, Felix Alexa, Szabó K. István, Zsolt Harsanyi sunt regizori care au preferat-o ca scenograf pentru spectacolele lor.
La Teatrul Tineretului a făcut scenografia pentru spectacolele AUDIȚIA (regia Szabó K.István, 2010) și BLACK COMEDY (regia Cristian Ban, 2015) și a fost membru în juriul Festivalului de Teatru PLEDEZ PENTRU TINE(RI).
Acum face cuibul VISĂTORULUI, „o veselie cântătoare“, cum numește ea spectacolul-concert al Adei Milea.

 

Visătorul

după romanul lui Ian McEwan
Spectacol-concert de Ada Milea

Distribuția:

PETER – Emanuel Becheru
KATE – Corina Grigoraș
MAMA – Nora Covali
TATA – Rareș Pîrlog
PROFESOARELE: Gina Gulai, Maria Hibovski, Cătălina Ieșanu
COPIII: Cătălina Bălălău, Andrei Merchea Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Valentin Florea

Scenografie: Alina Herescu
Desene & animație: Paul Mureșan
Dramatizare de Antoaneta Zaharia
Traducerea: Dana Crăciun

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu