Little Big Horn asbl, Belgia

FRACTURA

14-std

Marți, 19 septembrie | 17:00 | durata: 50min | Scena Mobilă

concept, text și interpretare: Yasmine Yahiatene 
colaborare artistică și concept: Olivia Smets & Zoé Janssens 
sound design: Jeremy David 
dramaturgie și concept: Sarah-Lise Maufroy Salomon 
video: Samy Barras
lighting design: Charlotte Ducousso
management proiect: Leïla Di Gregorio (Little Big Horn asbl)
producător: Atelier 210 
coproducători: Kaaitheatre, Buda & Little Big Horn asbl, la Coop asbl, Shelter prod

cu sprijinul: Fédération Wallonie Bruxelles, Pianofabriek, Citylab, Darna asbl, Ville de Bruxelles, Centre Wallonie Bruxelles, Montevideo, centre d’art, Espace Senghor, Cie L’hiver nu, Le Sillon Lauze, taxshelter.be, ING, adăpostul de impozit al guvernului federal belgian

Spectacolul spune povestea de familie a artistei Yasmine Yahiatene, surprinsă între finalul Revoluției din Algeria (1961) și victoria Franței la Cupa Mondială din 1998, când cel mai bun fotbalist a fost Zinedine Zidane, jucător francez cu  origini algeriene.

Fiica și tatăl au destine care poartă amprenta unei istorii complicate, marcată de istoria colonizării Algeriei  precum și de fenomenul migrației algerienilor în Franța.

În monodrama sa, Yasmine Yahiatene descrie călătoria către originile sale algeriene și kabile, alcoolismul tatălui și descoperă lucrurile pe care cei doi le-ar putea avea în comun. Procesul ei artistic, care include propriile desene în creion, creează un câmp poetic, ce te invită să decodezi o relație intimă și complexă. Câte experimente trebuie să faci, câte scenarii trebuie să inventezi ca să găsești calea spre originile tale, să restabilește legături și să afli un punct de plecare pentru reziliență sau pentru vindecare?

Un spectacol în limba franceză, cu titrare în limbile română și engleză.

Spectacolul este prezent în Festival cu sprijinul Institutului Francez din Romania – filiala Iași.