„146 KM reprezintă distanța dintre Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și Vama Siret, aflată la granița dintre România și Ucraina.

146 KM sunt o distanță care separă două realități: cea a unei normalități tulburi de cea a unui război marcat de violențe inacceptabile.

146 KM pot însemna o distanță confortabilă sau una îngrijorătoare, o apropiere care generează anxietate sau solidaritate. Sentimentul proximității depinde până la urmă de felul în care alegi să te raportezi mental la o situație scăpată de sub control și în plină desfășurare.

Între 5 și 18 septembrie, Festivalul de Teatru Piatra Neamț va aduce pe harta Ediției33 spectacole din România, Ucraina, Moldova, Estonia, Letonia, Ungaria, Franța și Germania, invitați din întreaga Europă, viziuni artistice diferite al căror numitor comun este spiritul

critic și dorința de a găsi împreună un sens într-o lume tot mai greu de înțeles. Ne dorim ca acest moment să fie unul de reflecție asupra contextului global pe care îl parcurgem, de dialog între artiști și publicul local, de dezbateri între profesioniști ai artelor performative.

La 146 KM de Vama Siret și la 2 ani de la începutul pandemiei, suntem aici și vă invităm la întâlnirea cu artiștii și spectacolele selectate în Secțiunea națională, în Secțiunea internațională Something to declare” și în Secțiunea Festival+ (concerte, expoziții, lecturi, ateliere, lansări de carte etc).“

Gianina Cărbunariu
curatoare a Festivalului de Teatru Piatra Neamț