Teatrul Tineretului Piatra Neamț

VA URMA. Pe Planeta Oglindă

12-tt

Sâmbătă, 10 septembrie | ora 20:00 | durata: 1h 10min | Teatrul Tineretului

un spectacol de Gianina Cărbunariu

asistent regie: Vlad Socea
scenografie: Dorothee Curio
coregrafie: Ferenc Sinkó
coloană sonoră: Alex Halka
lighting design: Cristian Niculescu
concepție grafică: Levente Benedek
video design: Andrei Cozlac

distribuție: Emanuel Becheru, Nora Covali, Paul-Ovidiu Cosovanu, Cătălina Eșanu, Corina Grigoraș, Loredana Grigoriu, Gina Gulai, Ecaterina Hâțu, Maria Hibovski, Florin Hrițcu, Lucreția Mandric, Andrei Merchea-Zapotoțki, Mircea Postelnicu
voce Robot: Anna Rivera, 10 ani

„Spectacolul VA URMA. Pe Planeta Oglindă se joacă, la propriu, pe granița dintre realitate și ficțiune: decorul și unul dintre personajele spectacolului este chiar fațada Teatrului Tineretului, spațiu aflat între stradă și scena clasică. Ne-am propus să vorbim despre teatru și situațiile dificile cu care acesta se confruntă peste tot în lume, într-un mod în care spectatorul să fie o parte esențială a acestei discuții, fie că e vorba despre publicul plătitor, fie că e vorba de publicul întâmplător.

Teatrul nu este și nu trebuie să fie pentru anumite (și, uneori, autoproclamate) elite. Teatrul este al comunității și, tocmai în aceste vremuri tulburi, misiunea sa este să găsească calea spre astfel de întâlniri, încercând să dea speranță, să provoace gândire și să reziste în fața unui tsunami global de divertisment facil.“ (Gianina Cărbunariu, regizoare dramaturgă)

Spectacolul a avut premiera în iunie 2021, în cadrul stagiunii cu sloganul „Ne vedem afară“.