Teatrul Basca, Timișoara

TURNUL #următorulnivel

parental-15

Luni, 12 septembrie - sâmbătă, 17 septembrie | 18:00 | durata: 50min | Teatrul Tineretului

de Ionuț Sociu, Alex Mihăescu și Teatrul Basca
regie: Alex Mihăescu
scenografie: Lia Pfeiffer
muzică: Uțu Pascu
director de imagine: Cristian Ilea
editor imagine: Mihai Lazăr

cu: Niko Becker, Robert Copoț Alina IleaGiorgiana Rancov, Costa Tovarnițchii, Ana-Maria Ursu

Pornind de la mitul Purgatoriului, spectacolul ne invită să reflectăm asupra demonilor care ne bântuie prezentul: epidemie, corupție, atitudini sociale și politice conflictuale, într-o abordare nu lipsită de umor. Conflictul dintre personaje este cauzat în special de superficialitate și de lipsa de empatie, iar pe măsură ce personajele urcă în turnul Purgatoriului, pierd contactul cu lumea lor și ajung să realizeze că nu se mai au decât unul pe altul.

Producția TURNUL este creată cu ajutorul realității virtuale și pune în valoare spațiul în care a fost filmată, Turnul de Apă din Timișoara. Proiectul a fost premiat în cadrul Premiilor AFCN 2021, secțiunea „Soluții inovatoare în promovarea patrimoniului“. Publicul folosește echipament VR (headseturi Oculus) și căști.

Înființat în anul 2017  într-o fostă fabrică de pălării din Timișoara, Teatrul BASCA este un spaţiu de întâlnire între artişti, persoane vulnerabile şi comunitate. Acesta dezvoltă proiecte de teatru, circ, film şi muzică cu, pentru şi despre persoanele aflate în dificultate.