Linotip - Centru Independent Coregrafic, București

HUMANS | BODIES | IMAGES

parental-12

Marți, 6 septembrie | 20:00 | durata: 1h | Scena mobilă

coregrafie si concept: Ioana Marchidan
dramaturgie texte: Mihaela Michailov
asistent coregrafie: Arcadie Rusu
muzica și sound design: Alexandru Suciu
lighting design și graphic design: Hermina Stănciulescu

performere: Teodora Velescu, Mariana Gavriciuc, Simona Dabija

Conceptul spectacolului a fost dezvoltat pornind de la experiența personală a coregrafei Ioana Marchidan în anii de pregătire în școala de balet, vizând impactul pe care îl are body shaming-ul (hărțuirea legată de aspectul fizic) în societate. Spectacolul este inspirat de poveștile celor care au dorit să-și împărtășească experiența în cadrul etapei de cercetare. Pe baza acestor istorisiri, Mihaela Michailov a creat texte care completează discursul coregrafic al Ioanei Marchidan.

Spectacolul chestionează felul în care ne raportăm la corp în artă, în modă, în mass-media, în educație și în cadrul familiei.

Înființat în 2016, LINOTIP, Centru Independent Coregrafic este un studio a cărui activitate constă în producția de spectacole de dans, organizarea de festivaluri de dans, de cursuri și ateliere pentru profesioniști și amatori, găzduirea de evenimente interculturale și colaborări multidisciplinare.Direcția sa vizează descoperirea modurilor prin care poate dezvolta dansul contemporan în sectorul independent din România.