NOI ÎMPOTRIVA NOASTRĂ

bulina-blank

(Documentar, RO, 2020, 74 min)

regie: Andra Tarara
protagoniști: Ion Tarara, Andra Tarara
imagine: Andra Tarara, Ion Tarara
montaj: Andra Tarara
sunet: Flora Pop
producători: Anamaria Antoci, Anda Ionescu
o producție: Tangaj Production

Festivaluri la care a participat: Ji.hlava IDFF 2020, Les Films de Cannes à Bucarest 2020, Moldova Film Festival 2021, Moscow International Documentary Film Festival Doker 2021, Ceau! Cinema 2021, Transilvania International Film Festival 2021, ASTRA Film Festival 2021 – winner of Best Film Award.

Două ecrane. Tatăl și fiica se filmează unul pe celălalt. El are schizofrenie, ea a crescut fără el. O serie de interviuri ia naștere, în care cei doi discută despre schizofrenie, propriile lor trecuturi și concepțiile lor despre fericire. În timp ce filmează, cei doi își dezvăluie rănile cauzate în trecut și încearcă să se înțeleagă reciproc.

Andra Tarara este realizatoare de film documentar, artistă video, fotografă, arhivistă. S-a născut în 1994 în Giurgiu, iar în prezent locuiește în București. A studiat Imagine de film și televiziune în cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București, între 2013 și 2016, iar în 2018 a finalizat un masterat în antropologie vizuală la SNSPA București. „O moarte în familia mea” (premiera în cadrul Zilelor Filmului Românesc – TIFF2018) este primul film realizat în calitate de regizoare, pentru care a fost nominalizată în 2019 la Premiile Gopo, categoria „Tânără speranță“. În prezent lucrează ca arhivist în cadrul Arhivei de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român și în proiecte independente pe fotografie și video. În 2020, primul său documentar de lungmetraj, „Noi împotriva noastră”, realizat în colaborare cu tatăl ei, a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar Ji.hlava.