regie și dramaturgie: colectivă | adaptată, curatoriată, fezandată de Irina Slate, Daniel Chirilă și Jo Brăilescu
creații muzicale: așijderea
cu: Elena Bogdan, Jo Brăilescu, Daniel Chirilă, Raluca Chiper, Ada Ciocârlan, Georgiana Filoreanu, Alexandru Mălnici, Neculae Nemerenco, Adelina Stan, Iulian Stoian, Mara Tarhon, Daria Tămăscălaru
Spectacolul a pornit ca un demers de cercetare a ceea ce reprezintă ARTA pentru grupul de adolescenți care alcătuiesc trupa CEVA, dar și pentru comunitatea căreia îi aparține.
De ce artă? Ce e arta? Noi facem artă? Ne interesează să facem arta așa cum se așteaptă lumea să facem artă? Care e arta mea? Cum o să arate arta în viitor? De ce e o artă mai artă decât alta? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care și le-au pus pentru a spune povestea imaginată a artei în orașul lor, într-un mod personal, subiectiv, cu muzică, entuziasm și revoltă.
Înființat în 2018, Centrul Educațional de Arte Performative CEVA este un spațiu de creație și gândire critică care-și propune să reactiveze cultural comunitatea locală și să ofere perspective profesionale adolescentelor și adolescenților implicați. CEVA folosește instrumente specifice artelor performative (spectacole, festivaluri, expoziții, instalații vizuale, concerte etc.) pentru a cerceta teme importante din societatea contemporană, corelându-le cu realități ale comunității nemțene. CEVA înseamnă Comunitate, Educație, Viitor și Artă, acestea reprezentând direcțiile activităților pe care Centrul le desfășoară împreună cu adolescenții implicați.