Reactor de Creație și Experiment, Cluj-Napoca

DĂ-TE DIN SOARE

parental-14

Luni, 12 septembrie | 17:00 | durata: 2h | Scena mobilă

de Alexa Băcanu, cu inserții ale echipei

regie: Leta Popescu
scenografie: Mihai Păcurar
costume: Teodora Frîncu
mișcare scenică: Mihai Mihalcea
muzică: Radu Dogaru și Adonis Tanța
asistente de regie: Irisz Kovacs și Ana Maria Țîrlea
suport tehnic: Cătălin Filip și Doru Taloș

cu: Andreea Ajtai, Radu Dogaru, Raluca Mara/Alina Mișoc, Oana Mardare, Cosmin Stănilă, Adonis Tanța

participare video: Alexandru Dabija, Ionuț Caras, Ramona Dumitrean, Anca Hanu, Radu Lărgeanu, Alexandra Tarce, Irina Wintze

În primul an al pandemiei, o echipă tânără dintr-un teatru independent încearcă să facă un spectacol despre rupturile existente între viziunile artistice aparținând diferitelor generații, împreună cu un regizor dintr-o altă generație. Ședințe de zoom, drafturi de text eșuate și efortul de a purta un dialog real, totul alimentează un torent de forme teatrale, o căutare febrilă, nu lipsită de umor, de răspunsuri la întrebări retorice.

Spectacolul a fost creat în cadrul programului cultural Decalaj. Narațiuni Intergeneraționale și a fost gândit ca o întâlnire între generații cu moduri diferite de a gândi despre viață și despre teatru.

De la deschiderea sa în 2014, REACTOR de Creație și Experiment din Cluj-Napoca și-a propus promovarea tinerilor artiști și a dramaturgiei contemporane, punerea în discuție a unor teme actuale precum și dezvoltarea publicului. Este un catalizator al energiilor creative clujene, un loc unde se încurajează experimentul artistic prin libertatea de expresie.