Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

TT Talks: Insultați. Belarus(ia)

 

      Teatrul Tineretului vă invită la TT Talks, o discuție moderată de regizoarea Gianina Cărbunariu, care îi aduce împreună pe dramaturgul bielorus Andrei Kureicik, traducătorul și criticul de teatru John Freedman, traducătoarea și jurnalista culturală Raluca Rădulescu și regizorul Daniel Chirilă. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.
Fraudarea alegerilor din Belarus, în august 2020, a determinat proteste masive timp de câteva luni, la care autoritățile au răspuns extrem de violent. Andrei Kureicik a scris piesa „Insultați. Bielorus(ia)“ în timp ce participa la aceste proteste și a folosit ca punct de plecare declarațiile lui Aleksandr Lukașenko, președintele țării în ultimii 26 de ani, respectiv ale Svetlanei Tihanovskaia, principala lui contracandidată.
      Programul de lecturi Belarus(sia) Worldwide Reading Project a fost lansat de John Freedman pe 9 septembrie 2020, ziua în care dramaturgul Andrei Kureicik i-a trimis piesa. De atunci, s-au desfășurat în jur de 130 de astfel de evenimente, în peste 80 de teatre din 28 de țări. În România jurnalista Raluca Rădulescu a tradus textul și a inițiat seria de spectacole-lectură în 16 teatre partenere.
      Reprezentația Teatrului Tineretului INSULTAȚI. BELARUS(IA), spectacol-lectură regizat de Daniel Chirilă, va putea fi vizionată în aceeași zi, de la ora 19:00. Din distribuție fac parte Aida Avieriței, Emanuel Becheru, Paul-Ovidiu Cosovanu, Corina Grigoraș, Lucreția Mandric, Mircea Postelnicu și Tudor Tăbăcaru.

 

      Ambele evenimente vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Teatrului Tineretului.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu