Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Afiș vivanTT

Vezi ce se întâmplă?

Poate n-ai mai îndrăznit de mult să intri în clădirea Teatrului Tineretului – dar, începând din luna martie, va fi suficient să treci, din când în când, prin fața TT ca să îți faci o idee cu privire la ce anume se întâmplă înăuntru și să capeți curaj. Teatrul care și-a deschis mai larg ușile către comunitatea locală, implicând spectatori în proiecte cum ar fi Ceai, poezie, teatru, Clubul de povești, oferind tururi ghidate, precum și atrăgând voluntari, puși la treabă inclusiv în crearea de noi spectacole în proiectul MIC-RO, se pregătește să-și expună și ferestrele. Deocamdată, însă, fără să le deschidă cu totul – cel puțin până ce se instalează primăvara.

Afiș vivanTT este o formulă nouă prin care Teatrul Tineretului vă propune apropierea de spectacolele sale – o metodă performativă insolită, neconvențională, utilizată cu succes în alte teatre din lume. Afișele vivanTTe reproduc momente scurte din spectacolele din stagiunea curentă în spațiul Sălii Multimedia, care a fost deja reconfigurată special pentru a facilita proiecții pe ecrane vizibile din exteriorul clădirii teatrului. Posibilii spectatori se află, însă pe stradă, în fața Teatrului, și îi pot vedea pe performerii lor preferați prin ferestrele sălii. Astfel de momente sunt teasere provocatoare vizual, care îți oferă câte o frântură dintr-o piesă jucată pe scena TT.

Primul afiș vivanTT, Pensionarele, a fost vizibil astăzi 28 februarie și va fi reluat pe 8 martie, între 18.40-19.00. Acesta prezintă un moment din cea mai recentă premieră a Teatrului Tineretului, Steaua fără nume – un spectacol nonverbal după piesa lui Mihail Sebastian care se joacă, încă, cu casa închisă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Close Menu