Teatrul Tineretului Piatra-Neamț

Atelierul „Spectatorul critic“

Vrei să afli cum să vorbești sau să scrii argumentat despre ceea ce ți-a plăcut sau nu la un spectacol de teatru? Vino la atelierul condus de OANA STOICA, critic de teatru și de dans contemporan, jurnalist cultural, expert în evaluarea proiectelor culturale.

„Ceea ce poate transforma o emoţie (sau lipsa ei) generată de un spectacol într-un comentariu argumentat ţine de informaţie, atenţie, logică şi exersarea privirii critice. Propun câteva exerciţii practice de receptare critică a unor formate performative diverse pentru a înţelege care sunt cheile de decriptare a convenţiilor spectaculare. Un fel de kinetoterapie pentru dezanchilozarea minţii şi intensificarea bucuriei de a fi spectator.“ (Oana Stoica)

Atelierul se va desfășura pe parcursul a cinci zile (23 – 27 septembrie 2019, după ora 16.00, durata: 1h), în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului de Teatru Piatra Neamț.

Dacă ești interesat să participi, te poți înscrie în vederea selecției până vineri, 13 septembrie. Trebuie să ai minim 16 ani și să trimiți o scurtă prezentare + o scurtă motivație (maxim jumătate de pagină) pe adresa ttliterar@gmail.com

Te așteptăm cu drag!

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Print
Close Menu